Honda NSX Concept-GT lansiran!

Honda NSX Concept-GT Launched!

Honda NSX Concept-GT lansiran!

Honda je objavila NSX Concept-GT trkaceg automobila koji ce se takmiciti u GT500 klasi Super GT serije, bas ovog vikenda na stazi Suzuka.

Kao sto pretpostavljate, automobil je baziran na konceptu Acura NSX i zadovaljava sve propise ustanovljene 2014 godine od stranje Japanske automobilske federacije, kada je u pitanju GT500 klasa. Vozilo pogoni 2.0l cetvoro-cilindricni agregat centralno postavljen, sa forsiranom indukcijom zraka i direktnim ubrizgavanjem uz hibridni dodatak.

Drugi datalji nisu objavljeni, ali se da primjetiti ogromno zadnje krilo, niža suspenzija te dijelovi od karbona kao i bocni usisnici zraka.

Cestovna verzija ce u prodaju u 2015.g. a proizvodit ce se u Ohio, USA.

Izvor : Honda

honda-reveals-nsx-concept-gt-photo-gallery-medium_1honda-reveals-nsx-concept-gt-photo-gallery-medium_2honda-reveals-nsx-concept-gt-photo-gallery-medium_3honda-reveals-nsx-concept-gt-photo-gallery-medium_4honda-reveals-nsx-concept-gt-photo-gallery-medium_5honda-reveals-nsx-concept-gt-photo-gallery-medium_6honda-reveals-nsx-concept-gt-photo-gallery-medium_7honda-reveals-nsx-concept-gt-photo-gallery-medium_8honda-reveals-nsx-concept-gt-photo-gallery-medium_9honda-reveals-nsx-concept-gt-photo-gallery-medium_10honda-reveals-nsx-concept-gt-photo-gallery-medium_11