9 razloga zbog kojih je kupovina Honde dobra investicija !

Kupovina Honde je odlična investicija i veoma je vjerovatno da ćete potrošiti vaš novac razumno kada je u pitanju potrošnja goriva, pouzdanost, vrijednost pri preprodaji ili čisto samo kvalitet. Ovaj Japanski proizvođač proizvodi izvanredna vozila već sedmu deceniju, a od svog osnivanja redovno osvaja nagrade, prikazujući se na vrhu grafova u svim kategorijama.

Hondin dijapazon je sve od moćnih sportskih automobila do kosilica, tako da nikome ne bi trebao biti problem da pronađe ono što ga interesuje. Bilo da kupujete nov ili polovan proizvod Honda je jedan od najboljih brendova na tržištu, i vrlo malo klijenata će biti razočarani ostvarenom kupovinom.

Zašto kupiti Hondu ?

1. Kompanija dobitnik brojnih nagrada. Honda Motor Company je osvojila više “Car and Driver Top Manufacturer” nagrada od bilo koje druge marke na tržištu. Oni su dobili tu čast 80 puta, što je više nego dvostruko od Toyotinog drugog mjesta koje broji 38 nagrada. Civic, Fit i Accord su bili na listi “10 BEST CARS” nekoliko puta. U stvari, Accord je postigao taj status nevjerojatnih 27 puta! Osim toga, Odyssey i Pilot su na listi “10 BEST TRUCK” 7 i 6 puta respektivno. Popis nagrada za Hondu osim “Car and Driver” je opsežan, uključujući naslove poput “Best Buy Award”, “Greenest Automaker”“Best Overall Non-luxury Brand”, i “Top Safety Pick”.

Pitate se zašto smo mi fanatici !?  Idemo dalje.

2. Vrijednost pri preprodaji. Polovni automobili bez obzira na tržište drže vrijednost. Nekoliko modela Fit, Civic, Accord ili CRV su više puta primali nagrade kao sto je “ALG Residual Value” i “Kelly Blue Book Best Resale Value”. Koliko dugo imaju neprikosnovenu funkcionalnost tolika im je i vrijednost.

3. Pouzdanost. Honda je sinonim za kvalitetu i pouzdanost. Oni su zaradili nagradu “Most Trusted Brand” a izvještaji potrošača rangiraju mnoge Hondine modele na vrh liste za pouzdanost i kvalitetu izrade. 2010 g. Crosstour je osvojio nagradu “J.D. Power Award” za pouzdanost vozila, a istraživanje kupaca već osmu godinu rangira proizvođača kao broj jedan. Honde se prave da traju, a činjenica da ima toliko dostupnih rabljenih vozila na tržištu je dokaz i činjenica da ova kompanija kontinuirano proizvodi kvalitetna vozila.

4. Potrošnja goriva. Kad je u pitanju proizvodnja štedljivih vozila, Honda je definitivno vodeća tvrtka. Postoji nekoliko modela koji su dobili nagrade za štedljiva vozila kako u uslovima vožnje na auto-putu tako i za gradsku vožnju. Honda također ima veliki izbor hibridnih modela koje možete izabrati.

5. Ekološki osvješteni. Za više od 15 godina, Honda je priznata i poznata po  proizvodnji “America’s Greenest Vehicles” (Američki najzelenija vozila) te je osvojila brojne nagrade za svoju predanost zaštiti okoliša. Komapnija čak nastoji osigurati da su i njihovi proizvodni pogoni ekološki bezbjedni.

6. Prihvatljivi cijenom. Honda nudi veliku kvalitetu po razumnoj cijeni, barem u usporedbi s drugim vozilima u istoj klasi. Od Fit-a do S2000, Honda nastoji proizvesti vozila koja su ili jednaka ili nadmašuju svoje konkurente, imajući cijenu prihvatljivu za mogućnosti prosječne obitelji. Mnogi modeli su još i dosta jeftiniji za održavanje i popravak, što čini kupovinu Honde još privlačnijom.

7. Zadovoljstvo kupaca. Honda je osvojila nekoliko “Polk Loyalty” nagrada, osobito za kategorije kompaktnih automobila (Civic) i kompaktnih SUV vozila (CR-V). Prema statističkim podacima, ovaj proizvođač ima najveću lojalnost kupaca od bilo koje marke, što pokazuje da su Honda vlasnici vrlo zadovoljni svojim vozilima. Pravi uspjeh tvrtke mjeri se brojem zadovoljnih kupaca i Honda je dokazala da zna kako da napravi ono što ljudi žele.

8. Sigurnost. Honda se ponosi svojim fantastičnim sigurnosnim karakteristikama te mnogi modeli konstantno primaju najviše ocjene za sigurnost. Civic i Odyssey je Institut osiguranja za sigurnost na cestama (IIHS) je proglasio top modelima, ali svi modeli su inače među najboljima u industriji.

9. Stil. Dok je Hondin fokus na sigurnosti i tehnologiji, oni nisu zanemarili važnost estetske privlačnosti. Njihov moderni i savremeni dizajn je uvijek interesantan i čini se bezvremen.

Vidjeti CRX ili Civic na ulici iz perioda 1990 – 1991.g. uvijek će vas pozitivno iznenaditi, a vaša percepcija neće biti automobil star 20 godina, već sportski automobil kojeg ste uvijek željeli imati.

Ako tražite bilo novo ili polovno vozilo kupovina Honde će biti Vaš najbolji izbor. Pouzdanost i mogućnost dalje prodaje bez gubitaka osigurava i opravdava vašu investiciju, a kada to uradite onda ćete naredni period sigurno uživati.

Power of dreams.