Stavovi

U jeku sezone “napada na sponzore” imao sam zanimljiv razgovor sa jednom od nasih najvecih auto kuca. S obzirom da jos nismo dobili odgovor za sponzorstvo zvao sam da pitam na cemu smo. Prije spomena bolne teme, pitan sam za klubskog kolegu koji je od 2007 g. uz AMK Racing Team, radeci na  raznim utrkama kao recimo na “10 godina SR-a u BiH” koju smo radi uz pomoc ove auto kuce. Naime, nas treba da je stid sto smo uopste pitali za sponzorstvo, jer je nas kolega objavio clanak u kojem kritikuje auto kucu s obzirom na urednost vozila koje su ustupili na test. Clanak nije potpisan od strane kluba vec od strane kolege. 
U cijelosti: 

Renault-megane-gt-line

Zelim da pojasnim ovu situaciju i kazem da je stav kluba takav da smatramo da stav pojedinca nije stav kluba. Revizija vozila nema veze sa klubom. Angazman kolege u klubu kao sudije, nema veze sa njegovim stavom pa je stoga potpisan licno.

Dakle, nista od sponzorstva, smjesno je, ali se vise smijem sto on (kolega) nece (slusajuci njihov ton) vise nikada dobiti vozilo na test. 

🙂

Nekoliko puta smo poslali klijente da kupe vozilo u ovoj auto kuci i ako mislite da nas je ovo obeshrabrilo, nije. Kada neko bude zelio da kupi vozilo marke Renault, Nissan uputit cemo ga da pogleda vozila u ovoj kuci. Do sada smo, nakon brojnih manifestacija, naucili da se kritika moze koristiti samo za unaprijedjenje. Covjek pokusava da pravda greske, jer neke su se jednostavno morale desiti i one su sastavni dio svake organizacije, ali bitno je da se na njih racuna prve ukazane prilike. 

Zahvalite mu, jer on je vidio prljavo vozilo i sprijecio da stotine drugih vide isto, a sprijecio je i sponzorstvo 🙂

Amk RT

Ps. Ni u kom slucaju nemamo namjeru da se odreknemo kolege. Isti nas zivcira podjednako sta god radimo.